13.11.2018

Think Ink 2018 voitto VidCastille

Media-alan tutkimussäätiön Think Ink -innovaatiokilpailun voittajat on valittu. Pääpalkinnon 80 000 euroa saa VidCast, joka on ratkaisu matalan kynnyksen podcast-julkaisemiseen. Jaetulle toiselle sijalle ylsivät lisätyn äänitodellisuuden mobiiliratkaisu Voconaut ja kuvan rajauksen mullistava Frameright. Kolmanneksi sijoittuivat mediamyynnin työkalu Superskills ja edutainment-alusta Newsverse. Suuruudeltaan 80 000–10 000 euron palkinnot on tarkoitettu ideoiden jatkokehittämiseen.

Kilpailun voittaja VidCast on mobiililaitteisiin suunniteltu podcast-applikaatio. Matalan kynnyksen julkaisualusta yhdistää sekä ääntä että videoita tarjoten käyttäjälle mahdollisuuden valita kuunteleeko vai katseleeko hän – vai molempia. VidCast nojaa yhteisölähtöisyyteen ja käyttäjien luomaan sisältöön.

”Loimme myös ratkaisun käyttäjäkokemukseen liittyvään tekniseen ongelmaan, mutta tämän osalta otimme takapakkia kesällä 2018, kun YouTube toi markkinoille oman premium-versionsa. Yksi tukipilarimme ikään kuin suli pois. Mutta sellaista se on – kaikkeen on mahdotonta varautua”, VidCastin Riikka Reunanen kertoo. Reunanen on myös Basso Median toimitusjohtaja.

”Kesän vastoinkäymisen parasta antia oli se, että meidän oli ajateltava applikaation toimintaa hieman uudessa valossa. Haastoimme itsemme siirtymään idean kanssa vielä seuraavalle tasolle. Nyt takataskussamme on toimiva demoapplikaatio, jossa on ainekset suurempaan kuin aluksi edes uumoilimme. Uusista askelista kerromme lisää, kun aika on oikea”, hän jatkaa.

”Tutkimusten mukaan äänipalveluiden suosio on kasvanut erityisesti nuorten keskuudessa. Tuomaristo piti VidCastin innovatiivisesta toimintamallista ja näkee siinä toimialan uudistamispotentiaalia”, tuomariston jäsen ja Media-alan tutkimussäätiön johtaja Noora Alanne korostaa.

Toinen ja kolmas palkintosija jaettiin

Kilpailussa jaetulle toiselle sijalle tulivat Voconaut ja Frameright, jotka kummatkin pääsevät edistämään ideaansa 20 000 euron palkintosummalla. Voconaut on älylaitteille suunniteltu uusi lisätyn äänitodellisuuden mobiiliratkaisu, joka mahdollistaa uuden sukupolven journalismin ja mediankäytön entistä sitouttavammalla tavalla. Framerightin työkalujen avulla kuka tahansa voi luoda eri lailla rajattuja versioita kuvasta sekä määrittää kuvan suojattavia kohtia.

Jaetulle kolmannelle sijalle yltäneille Superskillsille ja Newsverselle myönnettiin kummallekin 10 000 euron palkinto. Superskillsin visio on tehdä median varaamisesta yhtä helppoa kuin lomamatkan ostamisesta netissä, jotta kaikilla mainostajilla olisi mahdollisuus laadukkaisiin mediaratkaisuihin ja tehokkaampaan markkinointiin. Newsversen edutainment-alustan avulla voidaan opettaa lähdekritiikkiä, medialukutaitoa ja sisällöntuotannon vastuullisuutta.

Media-alan tutkimussäätiö järjesti Think Ink -kilpailun nyt neljättä kertaa. Luo uusi mobiiliratkaisu -teema haastoi eri tahot kehittämään aiempaa monipuolisempia, myyvempiä ja tehokkaampia ratkaisuja mobiiliin. Kilpailuun lähetettiin 30 ideaa, joista tuomaristo valitsi finaaliin kahdeksan.

Media-alan tutkimussäätiö edistää painetun ja sähköisen sekä sisältölähtöisen digitaalisen median kilpailukykyä. Säätiö tukee liiketoiminnan ja teknologioiden tutkimus‐, kehitys- ja innovaatiotyötä, koulutusta, osaamisen kehittämistä sekä mediaan liittyvien tarpeiden ymmärtämistä.  Lisätietoja kilpailusta löytyy täältä.

Lisätiedot:

Noora Alanne, johtaja
Media-alan tutkimussäätiö
p. 050 442 1507

Riikka Reunanen, toimitusjohtaja
Oy Basso Media Ltd (VidCast)
p. 050 587 8775

Tommi Mäki, toimitusjohtaja
Voconaut Oy
p. 050 411 2743

Marina Ekroos, toimitusjohtaja
Coberg Oy (Frameright)
p. 050 433 9366

Anne Aikala, toimitusjohtaja
Superskills Oy
p. 040 596 2630

Marco Pajari, Partner
Daddy Finland Oy (Newsverse)
p. 040 540 9930