Ajankohtaista

26.11.2020

Stipendiblogi: Viestintäteknologian hallinta työn ja muun elämän rajankäynnissä media-alalla 

Camilla Suortin pro gradu -tutkielma ”Viestintäteknologian hallinta työn ja muun elämän rajankäynnissä media-alalla” tutkii teknologian käyttöä media-alan ammattilaisilla. Jyväskylän yliopistossa tehdyssä tutkielmassa selvisi, että työn ja muun elämän rajankäyntiä tehtiin viestintäteknologioiden hallitsemisella.

23.11.2020

Media-alan tutkimussäätiön myöntämät apurahat 11.11.2020

Media-alan tutkimussäätiö myönsi 11.11.2020 pitämässään kokouksessa yhdeksän apurahaa.

23.11.2020

Reuters lyhyesti: Älypuhelimen käyttö verkkouutisten seuraamiseen yleistyy nopeasti

Reutersin Uutismedia verkossa 2020 -tutkimuksen mukaan älypuhelin kasvattaa suosiotaan verkkouutisten seuraamiseen niin Suomessa kuin maailmallakin. Vuonna 2020 älypuhelin nousi selvästi tietokonetta suositummaksi laitteeksi uutiskäytössä.

17.11.2020

Stipendiblogi: Ensisijaisesti maahanmuuttaja – miten valkoisuutta tulisi käsitellä toimituksissa?

Saga Sinisalon kandidaatintutkielma ”Aiheena maahanmuuttaja – representaatioiden muodostuminen journalistisessa työprosessissa” tarkastelee, miten maahanmuuttajien roolit muodostuvat journalistisessa työprosessissa ja millaiset tekijät niihin vaikuttavat. Jyväskylän yliopistossa tehdyssä tutkielmassa analysoidaan sekä verkkoartikkeleita että haastatellaan artikkelin kirjoittajia.

16.11.2020

Yhteismittareita tv- ja videomainontaan

Screenforce Finland lähti selvittämään yhteismittareita televisio- ja videomainonnalle, joita tällä hetkellä suunnitellaan, raportoidaan ja myydään erilaisin mittarein. Tavoitteena oli yhdenmukaistaa mittausjärjestelmää suomalaiselle televisioalalle.

12.11.2020

Tekstiuutiset monikielisiksi ääniuutisiksi – analyysin kautta tarkempaa kääntämistä

Isoft loi tutkimuksessaan Helsingin Sanomien uutisista ääniuutisia sekä automaattisesti käänsi uutiset englanniksi. Tutkimuksessa tarkasteltiin virheitä, joita käännösohjelmat tekivät tekstiä kääntäessään.

10.11.2020

Reuters lyhyesti: Lähes viidennes suomalaisista maksaa verkkouutisista

Reutersin Uutismedia verkossa 2020 -tutkimuksen mukaan suomalaisista lähes viidennes maksaa verkkouutisista. Suomalaislehdet ovat pyrkineet kasvattamaan tilaustuottojaan verkossa kiristämällä maksumuurejaan.

5.11.2020

Stipendiblogi: Samoja tekstilajeja eikä enää niin eri tekijöitäkään – journalismi- ja viestintäammatit lähentyvät toisiaan

Simo Löytömäen pro gradu -tutkielma ”Eri puolilta aitaa, silti lukijan ehdoilla: Journalismin ja viestinnän välisen suhteen tarkastelua” paneutuu journalismin ja viestinnän väliseen rajavetoon.

29.10.2020

Reuters lyhyesti: Kaksi kolmesta suomalaisesta luottaa useimpiin seuraamiinsa uutisiin

Reutersin Uutismedia verkossa 2020 -tutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat tutkituista maista edelleen eniten uutisiin. Luottamus uutisiin on kuitenkin laskussa myös Suomessa.