Ajankohtaista

huhtikuu 24, 2019

Toimittajien strategiat rajojen hallintaan sosiaalisessa mediassa

Toimittajat käyttävät sosiaalista mediaa sekä henkilökohtaisiin että ammatillisiin tarkoituksiin. Marika Paason väitöskirja tutkii toimittajien tasapainoilua henkilökohtaisen ja ammatillisen välillä. Hänen raporttinsa esittelee tutkimuksen tämänhetkisiä tuloksia.

huhtikuu 3, 2019

Media-alan tutkimussäätiön myöntämät apurahat 27.3.2019

Media-alan tutkimussäätiö myönsi 27.3.2019 pidetyssä kokouksessa neljä apurahaa. Myönnettiin Ping Helsingille […]

huhtikuu 3, 2019

Ping Helsingille 20 000 euron tutkimustuki

Ping Helsingille myönnettiin 20 000 euron tutkimustuki hankkeelle ”Kaikki, mitä verkossa sanotaan, ei ole totta – Some-vaikuttajien luotettavuus ja vaikuttavuus yleisöjen näkökulmasta”.

maaliskuu 27, 2019

Graafisen teollisuuden tulevaisuuden koulutus – pelastuuko printti?

Metropolian  GRAAFI-hanke tutkii graafisen teollisuuden tarpeita korkeakoulutetuille alan osaajille. Hankkeessa laaditaan tiekartta graafista alaa varten ja pohditaan, siirtyvätkö kaikki viestintätarpeemme digitaaliseen ympäristöön syrjäyttäen painetun median.

maaliskuu 20, 2019

Media-alan tutkimussäätiö alkaa julkaista uutiskirjettä

Media-alan tutkimussäätiö alkaa julkaista uutiskirjettä. Ensimmäinen uutiskirje lähetetään jo maaliskuun aikana.

maaliskuu 13, 2019

360°-tuotanto uutismediassa

360° produktion för nyhetsmedia – tio budord -projektissa tutustuttiin 360°-kuvaamiseen ja -tuotantoon. Projekti poiki niin 360°-osaamista kuin aiheeseen liittyviä workshoppeja journalisteille.

maaliskuu 13, 2019

Uutistoimistot kriisissä?

Media-alan tutkimussäätiön osittain rahoittama tutkimusprojekti The Future of National News Agencies in Europe tutkii uutistoimistojen vaihtoehtoisia tulevaisuuksia.

helmikuu 27, 2019

Uutistoimistoilla ei ole vain yhtä tulevaisuutta, vaan valittavana on monia polkuja

Ei ole helppoa olla kansallinen uutistoimisto, kun internet ja sosiaalinen media muokkaavat mediaa ja sen ansaintaa. Kansallisten uutistoimistojen on hyvin vaikea enää toimia liiketaloudellisin perustein, jos ne tuottavat pelkästään tekstimuotoisia uutisia, kirjoittavat The Future of National News Agencies in Europe -projektin johtajat LSE-yliopiston professori Terhi Rantanen sekä LUT-yliopiston työelämäprofessori Atte Jääskeläinen.

helmikuu 27, 2019

PING Studio: Faktaa vai fiktiota? pidetään 20.3.2019

PING Helsingin ja Mediapoolin yhteistyössä järjestämä PING Studio: Faktaa vai fiktiota? järjestetään keskiviikkona 20.3. Aiheena on luotettava tieto  somevaikuttajien näkökulmasta.