Apurahat haetaan ja käsitellään apurahajärjestelmällä

Media-alan tutkimussäätiön tutkimus- ja kehitystuet ja apurahat haetaan ja käsitellään sähköisellä apurahajärjestelmällä. Tutkimustukia ja apurahoja voi hakea ympäri vuoden. Joihinkin apurahalajeihin voi liittyä vuosittain erillishakuja.

Apurahajärjestelmän käyttö

Kirjaudu apurahajärjestelmään osoitteessa: https://vts.apurahat.net

Järjestelmän käyttö edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

Verkkoasioinnissa voi:

  • jättää uuden hakemuksen
  • täydentää hakemusta ja pyytää lausuntoja sen tueksi
  • viestiä hankkeeseen liittyvissä asioissa
  • seurata hakemuksen etenemistä rahoituspäätöksenteossa
  • sopia apurahan maksatuksesta
  • raportoida rahoitusta saavan hankkeen etenemisestä

Hakemuksen teko aloitetaan kirjautumisen jälkeen avautuvalta pääsivulta kohdasta Tee hakemus. Järjestelmä antaa hakemukselle numeron. Hakemusta voi muokata aina siihen asti, kunnes hakemus on toimitettu säätiölle Lähetä -toiminnolla. Järjestelmä ilmoittaa käyttäjälle hakemuksen onnistuneesta vastaanotosta sähköpostivahvistuksella.

Keskeneräiset hakemukset, samoin kuin hankehistoria ja ajankohtaiset toimenpiteet, näkyvät hakijalle järjestelmän pääsivulla. Järjestelmän kautta voi lisäksi välittää hakemuksiin liittyviä lausuntopyyntöjä, jättää hyväksytyn hankkeen maksatuspyyntöjä, raportoida hankkeen etenemisestä ja ylläpitää omia yhteystietoja.

Ilmoitukset säätiön päätöksistä tehdään apurahajärjestelmän kautta. Myönnetyistä apurahoista ja tutkimustuista kerrotaan säätiön verkkosivuilla.

Hakuajat tutkimustuille ja apurahoille

Rahoituspäätöksiä tehdään viisi–kuusi kertaa vuodessa lukuun ottamatta jatko-opinnäytteitä, joista päätetään kahdesti vuodessa, maaliskuussa ja lokakuussa.

Seuraava päätöskokous pidetään 20.8.2019. Kokouksessa käsitellään hakemukset, jotka on jätetty apurahajärjestelmään keskiviikkoon 24.7.2019 klo 12.00 mennessä. Tässä kokouksessa päätetään myös jatko-opintoapurahoista.

Seuraava päätöskokous pidetään 5.11.2019. Kokouksessa käsitellään hakemukset, jotka on jätetty apurahajärjestelmään tiistaihin 15.10.2019 klo 12.00 mennessä.

Apurahajärjestelmään