Apurahojen ja tutkimustukien hakeminen ja hakuajat

 

 

Media-alan tutkimussäätiön tutkimus- ja kehitystuet ja apurahat haetaan ja käsitellään sähköisellä apurahajärjestelmällä. Tutkimustukia ja apurahoja voi hakea ympäri vuoden. Joihinkin apurahalajeihin voi liittyä vuosittain erillishakuja.

Media-alan tutkimussäätiön apurahaohje (pdf)

Apurahajärjestelmän käyttö

Kirjaudu apurahajärjestelmään osoitteessa: https://mediasaatio.apurahat.net/

Järjestelmän käyttö edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

Hakuajat tutkimustuille ja apurahoille

Rahoituspäätöksiä tehdään viisi–kuusi kertaa vuodessa lukuun ottamatta jatko-opinnäytteitä, joista päätetään kahdesti vuodessa. Vuoden 2020 viimeiset jatko-opintoapurahapäätökset tehtiin 26.8.2020 kokouksessa.

Seuraava päätöskokous pidetään 7.4.2021. Kokouksessa käsitellään hakemukset, jotka on jätetty apurahajärjestelmään tiistaihin 9.3.2021 klo 12.00 mennessä.

Siitä seuraava päätöskokous pidetään 18.5.2021. Kokouksessa käsitellään hakemukset, jotka on jätetty apurahajärjestelmään tiistaihin 26.4.2021 klo 12.00 mennessä.

Verkkoasiointi

Verkkoasioinnissa voit:

  • jättää uuden hakemuksen
  • täydentää hakemusta ja pyytää lausuntoja sen tueksi
  • viestiä hankkeeseen liittyvissä asioissa
  • seurata hakemuksen etenemistä rahoituspäätöksenteossa
  • sopia apurahan maksatuksesta
  • raportoida rahoitusta saavan hankkeen etenemisestä.

 

Hakemuksen teko aloitetaan kirjautumisen jälkeen avautuvalta pääsivulta kohdasta Tee hakemus. Järjestelmä antaa hakemukselle numeron. Hakemusta voi muokata aina siihen asti, kunnes hakemus on toimitettu säätiölle Lähetä-toiminnolla. Järjestelmä ilmoittaa käyttäjälle hakemuksen onnistuneesta vastaanotosta sähköpostivahvistuksella.

Keskeneräiset hakemukset, samoin kuin hankehistoria ja ajankohtaiset toimenpiteet, näkyvät hakijalle järjestelmän pääsivulla. Järjestelmän kautta voi lisäksi välittää hakemuksiin liittyviä lausuntopyyntöjä, jättää hyväksytyn hankkeen maksatuspyyntöjä, raportoida hankkeen etenemisestä ja ylläpitää omia yhteystietoja.

Ilmoitukset säätiön päätöksistä tehdään apurahajärjestelmän kautta. Myönnetyistä apurahoista ja tutkimustuista kerrotaan Ajankohtaista-sivulla.

apurahajärjestelmään