15.10.2019

Think Ink 2018: mobiiliratkaisuilla medialiiketoimintaa eteenpäin

Think Ink 2018 on takanapäin ja pian on uuden innovaatiokilpailun aika. Sitä ennen luodaan kuitenkin katsaus menneeseen kilpailuun ja sen tuotoksiin.

Nainen käyttää kännykkää ja kuuntelee kuulokkeilla.

Think Ink 2018 -innovaatiokilpailu polkaistiin käyntiin Mediapäivässä 2017 teeman julkistamisella. Maailman ja median mullistanut mobiili toimi kilpailun innoittajana, ja haussa olikin medialiiketoimintaa eteenpäin vieviä mobiiliratkaisuja. Pääpalkintona innovaatiokilpailussa oli 80 000 euroa. Toiseksi tulleelle palkinto oli 20 000 euroa ja lisäksi enintään neljälle muulle idealle oli varattu 10 000 euroa.

Ideoita haettiin marraskuusta 2017 helmikuuhun 2018. Esiarvioinnin pohjalta 15 ideaa valittiin ensimmäiseen pitchaukseen. Näistä jatkoon pääsivät parhaat kahdeksan: edutainment-alusta Newsverse, valokuvan rajaamisen työkalu Frameright, urheiluseuroille tarkoitettu työkalu SportaPost, mediabrändien applikaatio Long Play Lounge, sosiaalinen uutisalusta Newspek.com, mediamainontaan tarkoitettu Superskills, podcast-applikaatio VidCast sekä lisätyn äänitodellisuuden mobiiliratkaisu Voconaut. Finalistien ideat tarjosivat ratkaisuja niin mediamarkkinoinnin selvittämiseen kuin urheiluseurojen somekanavien sisällöntuotantoon.

Ensimmäisen pitchauksen jälkeen alkoi parhaiden ideoiden työstö, joka kesti huhtikuusta syyskuuhun. Säätiö tuki niin ideoiden jatkojalostamista, tuotekehitystä kuin liiketoimintasuunnitelman tekemistäkin.

Voittajat julkistettiin Mediapäivässä marraskuussa 2018. Pääpalkinto annettiin matalan kynnyksen podcast-julkaisemista tarjoavalle VidCastille. Jaetulle toiselle sijalle tulivat lisätyn äänitodellisuuden ratkaisu Voconaut sekä kuvan rajauksen työkalu Frameright. Lisäksi jaetulle kolmannelle sijalle pääsivät mediamyyntiin suunnattu työkalu Superskills sekä edutainment-alusta Newsverse. Palkinnot oli tarkoitettu ideoiden jatkokehittämiseen.

VidCastin tavoitteena on yhdistää toisiinsa perinteisen median tekijät ja seuraajat. Vuoden 2019 alussa kerättiin tiimi media-alan ja ohjelmistoalan tekijöistä, jotta VidCast voidaan rakentaa kuvitteellisen kanavan sijasta oikealle radiokanavalle. Tavoitteena on nyt, että VidCast saadaan radiokanavalle syyskaudella 2019, jolloin se on valmis käyttöönottoon vuoden 2020 alussa.

Viidettä kertaa järjestettävän Think Ink 2020 -innovaatiokilpailun teema julkaistaan Mediapäivässä 30.1.2020. Tällöin avataan myös ideahaku, joka on avoin kaikille. Tutustu Think Ink -kilpailun sääntöihin.