16.10.2018

Newspek esittäytyy

Vieläkö on kesää jäljellä?

Suomen kesä 2018 oli mitä aurinkoisin. Luonto kuittasi edellisten sateisten kesien kalavelat kerralla! Kun emme olleet ulkona nauttimassa aurinkokylvyistä, teimme uutisten lukemista mullistavaa uutisappia. Newspek-app ja -sivusto tarjoavat monipuolista sisältöä päivän polttaviin puheenaiheisiin Suomessa ja maailmalla ja tuovat taustalla vaikuttavat ilmiöt päivänvaloon. Palvelun sisällöt ovat vielä pääosin tiimimme linkkaamia, mutta tavoitteena on luoda palvelu, jossa käyttäjät ympäri maailman jakavat toisilleen tietoa erilaisten aiheiden ympärillä.

Kesän aikana kaksi neljän hengen ydintiimistämme koodasi palvelua, ja kaksi teki sisältötöitä eli kuratoi ja kontekstoi sisältöjä newspek.comiin. Kesä lahti käyntiin ankaralla suunnittelutyöllä. Ensimmäisenä päivitimme yrityksen strategian, mietimme yrityksen arvoja ja suunnittelimme lähitulevaisuutta. Lisaksi päätimme, mitä ominaisuuksia ensimmäiseen julkiseen testiversioon tulisi laittaa. Karsimme satojen ideoiden joukosta muutamat oleellisimmat ja aikataulullisesti sopivat ominaisuudet.

Uutisaiheita taustoittavan ilmiökartaston luominen on tarkan aihekohtaisen tiedon jaottelun lisäksi tärkeä kulmakivi Newspekin kehitystyössä. llmiökartaston tehtävä on visualisoida aiheen konteksti. Lähdimme rakentamaan käsitekarttamaisia kokonaisuuksia, jotka taustoittavat kutakin aihetta yhdistämällä toisiinsa liittyvät aiheet verkostoksi. Monimutkaisiin aiheisiin ilmiökartastoja on luotu yhdessä kyseisen alan tutkijoiden kanssa – mehän olemme joukko koodareita ja bisnesihmisiä (more or less), emme esimerkiksi Lähi-idän konfliktien asiantuntijoita. Rakensimme ensimmäiset ilmiökartastot itse, jotta käyttäjät voisivat kokea kartastojen hyödyt. Noin 5000 ajankohtaista aihetta ja 100 000 sisältöä (uutisia, blogeja, videoita) on Newspekissa järjestetty aiheittain ja toisiinsa liittyvät aiheet on yhdistetty verkostoiksi. Tämä oli iso rupeama, mutta nyt uutistapahtumien seuraaminen on helpompaa kuin koskaan: kirjaudut newspek.comiin, selaat fiidiä ja mielenkiintoisia aiheita löytäessäsi klikkaat seuraa-nappia.