Think Ink 2022 -finalistit

Think Ink 2022 –innovaatiokilpailun finalistitiimit valittiin kesällä 2022. Finalistit jatkavat vuorovaikutteiseen ja sitouttavaan mediaan liittyvien ideoidensa kehittelyä Media-alan tutkimussäätiön tuella kesän ja syksyn ajan.

Untuva Films

Koko kansan videotuotantoyhtiö, jossa joukkojen luovuus pääsee hyötykäyttöön.

Asiakkaiden videotuotantotarpeet pilkotaan osiin ja tarjotaan pala kerrallaan kilpailumuodossa alustan käyttäjille ratkottavaksi. Kilpailusuoritukset ovat anonyymejä, joten maineella tai verkostoilla ei tässä kilpailussa pärjää – vain laatu ja innovatiivisuus ratkaisee. Osa-alueiden voittajat saavat osuuden asiakkaan projektille varaamasta budjetista. Lisäksi kaikesta alustan aktiivisesta käytöstä, kuten äänestämisestä ja kommentoinnista, palkitaan. Alustan toiminnasta ja sillä toteutetuista projekteista kuvataan behind the scenes -sarjaa, jolla tuodaan läpinäkyvyyttä videotuotantoihin.

Voice Intuitive

Media- ja kustannusala taistelee ilmaissisältöjen ja muiden kuukausitilauksien rinnalla lukijoista samalla kun audiomuotoisten sisältöjen kulutus on tullut jäädäkseen. Innovaatio tarjoaa kuluttajalle audio- ja podcast-sovelluksista tutun sisältöjen käyttökokemuksen medialle ja kustantajille kustannustehokkaalla tavalla. 

COLOR!Fab

Paino- ja viestintäalaan sekä alustatalouteen pohjautuva palvelu erikoistuu tekstiilialaan. Se on tarkoitettu muotoilutuotteiden personointiin, co-designiin, saavutettavuuteen sekä yhteisölliseen vuorovaikutukseen.

Custom Fit

Tekstijuttujen ja niiden ääniversioiden saumaton yhteisjulkaisujärjestelmä antaa asiakkaan valita, haluaako hän lukea vai kuunnella tilaamansa jutut.

Empathify

Empathify tarjoaa keinoja keskustelukulttuurin parantamiseen tekemällä verkkokeskustelujen tunnetietoa näkyväksi sentimenttianalyysin ja koneoppimisen avulla. Palvelu herättelee ihmisten henkilökohtaista ja kollektiivista empatian tuntoa sormea heristämättä sekä auttaa analysoimaan ja keräämään tietoja keskustelijoiden intresseistä ja motivaatiosta. Kyseessä on maailman ensimmäinen tunnetiedon läpinäkyväksi tekevä visualisoinnin työkalu, jonka media voi ottaa käyttöönsä.

Jaunt

Älykäs matkailumedia, joka tarjoaa kaupungin parhaimmat sisällöt ja räätälöityjä matkaohjelmia täysin uudella tavalla.

Eeva Puhe

Haluamme tehdä nettikeskustelusta tapahtuman: jokainen keskustelu alkaa livestriimillä, johon yleisö voi osallistua, ja jatkuu rajatun ajan verkossa. Tavoitteena on luoda rakentavaa, journalistishenkistä keskustelua ja laajentaa osallistumisen muotoja.

Storydrops

 

Mitä jos koko kaupunki voisi olla tarina, joka on tehty juuri sinua varten? Storydrops on ääni- ja lokaatiopohjainen sosiaalinen media, jonka avulla voi lähettää ääniviestejä, jotka ovat kuunneltavissa vain tietyissä oikean maailman paikoissa.

Demokraattinen Toimitus

Osallistava mediatoimitus on journalistinen työmetodi, joka lisää toimituksen läpinäkyvyyttä ja osallistaa yleisöä somejournalismin keinoin. Metodin avulla mikä tahansa media voi laajentaa aihepiirejä, näkökulmia ja tuottaa journalistista mediasisältöä inklusiivisesti yleisönsä kanssa. Pilottivaiheessa idean kohdeyleisöä ovat y- ja z-sukupolvet. 

Konsensus.me

Päätöksenteko ryhmissä, organisaatioissa ja yhteiskunnissa vaatii yhteistä ymmärrystä asiantiloista. Tällä hetkellä uutismedia kertoo tapahtumista, mutta jää lukijoiden tehtäväksi päätellä, millaisia vaikutuksia tapahtumilla on heille tärkeisiin asioihin.  

Konsensus.me kääntää tiettyihin aiheisiin liittyvät uutiset yhteiseksi ymmärrykseksi aiheen muutoksesta.