25.5.2021

Jaossa 8000 euroa media-alan opinnäytetöille – osallistu stipendikilpailuun

Media-alan tutkimussäätiö jakaa vuoden 2021 stipendikilpailussa yhteensä 8000 euron arvosta stipendejä tuoreille korkeakoulujen opinnäytetöille.

Opinnäytetyön aiheen tulee liittyä säätiön tarkoitukseen, joka on edistää painetun ja sähköisen sekä sisältölähtöisen digitaalisen median ja niihin läheisesti liittyvien toimintojen kilpailukykyä tukemalla liiketoiminnan ja teknologioiden tutkimus-, kehitys ja innovaatiotyötä, koulutusta sekä osaamisen kehittämistä ja mediaan liittyvien tarpeiden ymmärtämistä.

Stipendit jaetaan tänä vuonna kolmessa kategoriassa: maisterintutkielmille, kandidaatintutkielmille sekä ammattikorkeakoulujen opinnäytetöille (mukaan lukien YAMK-opinnäytetyöt). Jokaisessa kategoriassa palkitaan kolme opinnäytetyötä seuraavasti:

maisterintutkielmille kandidaatintutkielmille AMK-opinnäytetöille
1. 2000 € 1100 € 1100 €
2. 1000 € 750 € 750 €
3. 500 € 400 € 400 €

Hakeminen

1) Hae mukaan sähköisen apurahajärjestelmän kautta.

Täytä vain hakemuksen ensimmäinen sivu. Lisää haun otsikon eteen ”STIPENDIKILPAILU” sekä se, mihin kategoriaan työsi kuuluu (kandi/maisteri/(y)amk). Kerro tiivistelmän yhteydessä opinnäytetyösi saama arvosana ja työsi ohjaajan nimi. Lisää myös linkki julkaistuun työhön tai työ liitteeksi. Määritä budjetiksi hakulomakkeella kilpailun pääpalkinnon summa. Liitteet ovat pakollisia, mutta niihin voi lisätä tyhjän dokumentin. Vastaa myös lähipiirikysymykseen.

Hakuaika päättyy perjantaina 11.6.2021 klo 12. Parhaat opinnäytetyöt valitaan jatkoon. Valinnassa painotetaan tiivistelmää sekä opinnäytetyön aiheen soveltumista säätiön tarkoituksen toteuttamiseen. Jatkoon päässeille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse kesäkuun loppuun mennessä.

2) Jatkoon päässeiden opinnäytetyöntekijöiden tulee kirjoittaa 500–700 sanan (n. 2–3 liuskan) mittainen blogimuotoinen teksti opinnäytetyönsä tuloksista. Aikaa on 2.8.2021 klo 12 asti. Mieti tekstiä kirjoittaessasi erityisesti, miten esittelisit tutkimuksesi aiheesta ensi kertaa kuulevalle henkilölle.

Stipendien saajat julkistetaan syksyllä. Jatkoon päässeiden blogitekstit julkaistaan säätiön nettisivuilla.

 

Kilpailuun voi osallistua kevään 2020–kesän 2021 aikana media-alaan liittyvästä opinnäytetyöstä arvosanan saanut.

Palkituilla on myös mahdollisuus osallistua tutkimussäätiön syksyllä järjestettävään stipendiseminaariin, jossa pääsee esittelemään oman työnsä tuloksia muille stipendikilpailun palkituille. Palkittuja tiedotetaan stipendiseminaarista myöhemmin.

Lisätietoa kilpailusta voi kysyä sähköpostitse sofia.tikanmaki@mediaalansaatio.fi ja noora.alanne@mediaalansaatio.fi.

 

Katso aiempien vuosien stipendikilpailun palkitut sekä palkittujen blogitekstit vuodelta 2020 ja vuodelta 2019.