13.3.2019

360°-tuotanto uutismediassa

360° produktion för nyhetsmedia – tio budord -projektissa tutustuttiin 360°-kuvaamiseen ja -tuotantoon. Projekti poiki niin 360°-osaamista kuin aiheeseen liittyviä workshoppeja journalisteille.

360°-projekti alkoi muutaman 360°-kameran vertailulla, ja GoPro:n Fusion -kamera osoittautui vertailussa ylivoimaiseksi. Kamerassa oli sopiva hintataso, hyvä kuvalaatu, vaikuttava vakautusjärjestelmä, ja se oli helposti yhdistettävissä Adobe Acrobat Pro -editointiohjelmaan.

Tämän jälkeen projekti jatkui sarjalla testauskuvauksia, joissa kokeiltiin kuvauksia mm. kameran kanssa, ilman juontajaa, juontajalla, haastattelutilanteissa, grafiikalla ja ilman grafiikkaa. Näiden perusteella projektissa kirjoitettiin “360° produktion för nyhetsmedia – tio budord” -julkaisu.

Projektin tiimoilta pidettiin myös pari workshoppia journalistien kanssa Vaasassa. Workshopeissa käytiin läpi 360°-kuvaamisen periaatteet, parhaat keinot saada hyvä lopputulos sekä kuvausten ja editoinnin käytännön asioita.

Projektissa 360°-tuotannon huomattiin olevan erittäin kiinnostavaa, mutta myös vaativaa. 360°-tuotanto ei sovikaan kaikkiin tilanteisiin. ”Niissä tilanteissa, joihin 360°-tuotanto sopii, voi se antaa yleisölle ihan ainutlaatuisia kokemuksia.”

Lue julkaisu ”360° produktion för nyhetsmedia – tio budord” täältä.

360° produktion för nyhetsmedia – tio budord -projekti on osa Experience Labin 360°-kerrontatekniikkaa käsittelevää raporttia. Voit lukea raportista lisää täältä.