23.11.2020

Suomen kirjataiteen komitea -yhdistys ry:lle 2500 euron stipendi

Media-alan tutkimussäätiö myönsi 11.11.2020 Suomen kirjataiteen komitea -yhdistys ry:lle 2500 euron stipendin hakemukselle ”Suomen kirjataiteen komitean toiminnan ja erityisesti viestinnän ja tiedottamisen kehittäminen”.

Suomen kirjataiteen komitea on valinnut Vuoden kauneimmat kirjat -kokoelman vuosittain yhtäjaksoisesti vuodesta 1947 lähtien. Yksi kirjoista palkitaan Kaunein kirja -arvonimellä. Komitean tavoitteena on kiinnittää huomio kirjoihin kirjataiteellisina kokonaisuuksina. Vuoden kauneimpia kirjoja valitessaan komitea pyrkii löytämään teoksia, joissa muoto ja sisältö tukevat toisiaan mahdollisimman hyvin. Arvioinnin lähtökohtana on graafinen kokonaissuunnittelu typografiasta valmiiseen painotuotteeseen. Kilpailun lisäksi Suomen kirjataiteen komitean tavoitteena on lisätä kirjojen arvostusta, harjoittaa kirjataiteeseen liittyvää tiedotus- ja valistustoimintaa sekä järjestää tilaisuuksia kirjataiteen tunnettuuden edistämiseksi.

Kehitystuella on tarkoitus kasvattaa komitean työn vaikuttavuutta lisäämällä ammattimaista sihteeritoimintaa ja kehittämällä tiedotustoimintaa viestimällä kirjataiteesta, kilpailusta ja palkituista teoksista uusilla verkkosivuilla ja erityisesti some-kanavissa. Tämä työ vaatii panostuksia teosten valokuvaukseen, viestinnän graafiseen suunnitteluun sekä some- ja muun viestinnän toteutukseen.