Stipendikilpailu

27.3.2024

Stipendiblogi: Digitalisaation vaikutuksista

Stipendikilpailu Ajankohtaista Stipendit

Olli Paakkola käsitteli maisterintutkielmassaan digitalisaation vaikutuksia paikallisten mediatoimijoiden näkökulmasta. Paakkola palkittiin tutkielmastaan Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailussa.

13.3.2024

Stipendiblogi: Kestämätöntä journalismia – Tarkastelussa toimittajan tietokone ekologisten kriisien solmukohtana

Stipendikilpailu Ajankohtaista Stipendit

Aino Kangaspuro Haaparanta käsitteli pro gradu -tutkielmassaan toimittajan kannettavaa tietokonetta ekologisten kriisien materiaalisena solmukohtana. Kangaspuro Haaparanta palkittiin tutkielmastaan Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailussa.

22.2.2024

Stipendiblogi: Vastuuton työnantaja paljastuu mediassa

Stipendikilpailu Ajankohtaista Stipendit

Kaisa Pitkäkari tutki kandidaatintutkielmassaan uutisointia ja sosiaalisen median keskustelua työnantajayrityksistä. Pitkäkari palkittiin opinnäytetyöstään Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailussa.

25.1.2024

Stipendiblogi: Mitä journalismi tekee TikTokissa? Näin toimitukset ottavat uuden sosiaalisen median alustan haltuun

Stipendikilpailu Ajankohtaista Stipendit

Miltä näyttää suomalainen uutisjournalismi TikTokissa? Roosa Welling tutki pro gradu -tutkielmassaan mediatalojen TikTok-sisältöjä ja selvitti, mitä ne tavoittelevat uusilla media-alustoilla. Welling palkittiin opinnäytetyöstään Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailussa.

4.1.2024

Stipendiblogi: ”Jos voisin halata häntä, tekisin sen.” – Parasosiaaliset suhteet true crime -podcasteissa 

Stipendikilpailu Ajankohtaista Stipendit

Terhi Halmetoja ja Annina Palvaila selvittivät kandidaatintutkielmassaan, millainen suhde rakentuu podcastin juontajan ja sen kuuntelijan välille. Halmetoja ja Palvaila palkittiin opinnäytetyöstään Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailussa.

3.1.2024

Stipendiblogi: Työhyvinvointi radiotyössä

Stipendikilpailu Ajankohtaista Stipendit

Jaana Kallioniemi tutki pro gradu -tutkielmassaan, minkälaisia voimavaroja ja vaatimuksia radiojuontajilla on työssään. Kallioniemi osallistui Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailuun.

7.12.2023

Stipendiblogi: ”The Paradox of Washing” – Mitä on vastuullisuuspesu?

Stipendikilpailu Ajankohtaista Stipendit

Krista Pakalén ja Hung Ly tutkivat kandidaatintutkielmassaan vastuullisuuspesun eri ulottuvuuksia ja etsivät työkaluja autenttiseen vastuullisuusviestintään. Pakalén ja Ly osallistuivat opinnäytetyöllään Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailuun.

13.11.2023

Stipendiblogi: Tekoäly on vain teknologiaa. Millaisia kyvykkyyksiä yritykset tarvitsevat sen omaksumiseen?

Stipendikilpailu Ajankohtaista Stipendit

Uutismedioiden maailma on kokenut huomattavia muutoksia viime vuosina, kun teknologinen kehitys on mullistanut sen toimintaympäristön. Sanna Uusivirta tutki gradussaan, miten uutismediat voivat omaksua tekoälyteknologiaa ja hyödyntää sen tarjoamia mahdollisuuksia. Uusivirta palkittiin opinnäytetyöstään Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailussa.

2.11.2023

Stipendiblogi: Kriisiuutisia lapsille – toimittajat tiedon ja turvan tuojina?

Stipendikilpailu Ajankohtaista Stipendit

Maisa Mikkola tutki kandidaatintutkielmassaan lapsille suunnattua kriisiuutisointia, sen journalistisia perusteita ja siihen liittyviä mediaeettisiä kysymyksiä. Mikkola palkittiin opinnäytetyöstään Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailussa.