26.8.2021

Ammattikoulustipendien saajat valittu

Media-alan tutkimussäätiö jakoi 250 euron suuruisia stipendejä ansioituneille ammattikouluopiskelijoille opettajien ehdotusten perusteella. Stipendejä myönnettiin kolmelle opiskelijalle.

250 € arvoiset stipendit myönnettiin:

Tomi Lampinen

Tomi Lampisen lopputyönä toteuttama lyhytelokuva Deattán käsittelee elokuvan keinoin kriittisesti valtaväestön sekä vähemmistön suhdetta. Elokuva tuo esiin saamelaisten kohtaamia stereotypioita sekä ennakkoluuloja käsittelemällä aihetta fiktiivisen elokuvan kautta tavalla, joka samalla voimauttaa että herättää keskustelua. Elokuva on toteutettu myös teknisesti laadukkaasti. Elokuva tehtiin korona-aikana ja epidemia olikin pysäyttää elokuvan tuotannon. Elokuva on julkaistu sapmifilm.com -suoratoistopalvelussa.

Noora Kekkonen

Noora Kekkonen on osallistunut opintojensa aikana useaan uudenteknologian kehityshankkeeseen. Esimerkiksi Printek Oy:n ensikirjan ”äitiyspakkauksen” kehittämiseen. Siihen liittyi uudenlaisen lahjapakkauksen suunnittelu ja toteutus ensimmäisen omakustanteen julkaisijalle. Noora on myös syventänyt taitojaan 3D-mallintamisessa ja -tulostamisessa ja liittänyt osaamisen tuotekehitykseen. Hän on osallistunut patenttihakemukseen liittyvään protomallin toteuttamiseen, joka on media-alan opiskelijalle huomattava taidonnäyte.

Krista Kallio

Krista Kallion näyttötyönään tekemän Fixel.fi-verkkosivuston uudistamisen tavoitteena oli sivuston päivittäminen brändi-ilmeen mukaiseksi ja mobiilitoimivuuden parantaminen. Samalla poistettiin tarpeettomaksi käynyt verkkokauppa. Verkkosivuston tarkoituksena on kerätä liidejä, mutta sen sisältö toimii myös myyjien tukena, kun he ovat asiakkaan luona. Lopputuloksena syntyi raikas ja helppokäyttöinen sivusto, joka palvelee sille asetettuja tavoitteita.

 

Media-alan tutkimussäätiö onnittelee stipendinsaajia!

 

Lue lisää stipendihausta.

Lue lisää säätiön apuraha- ja tutkimustukihauista.