16.2.2024

Mediatekniikan opettajat ry:lle 8 853 euroa matka-apurahaa

Media-alan tutkimussäätiö myönsi 6.2.2024 pitämässään kokouksessa Timo Hurmeelle ja Mediatekniikan opettajat ry:lle 8 853 euroa matka-apurahaa hankkeelle ”Mediatekniikan opettajien teknologiaosaamisen päivittäminen”.

Kyseessä on matka-avustus 13:lle Mediatekniikan opettajat ry:n opettajalle, jotka työskentelevät ammatillisen koulutuksen opettajina ja työelämän kehittäjinä. Matka-apurahan saajat tekevät messu-/konfrenssimatkan Drupa 2024 -tapahtumaan Düsseldorfiin, joka on maailman johtava graafisen alan messutapahtuma.

Alan jatkuva ja nopea kehittyminen edellyttää myös opettajilta uusiin tekniikoihin ja menetelmiin tutustumista opetuksen ajantasaisuuden varmistamiseksi. Messuilla on mahdollisuus nähdä tekniikan, tarvikkeiden, ratkaisujen ja sovellusten viimeisin kehitys, löytää alan trendejä ja oppia vinkkejä ja tekniikoita, joita voidaan soveltaa alan koulutuksessa ja tuotannossa. Tämä voi tuoda uutta näkökulmaa opetukseen ja auttaa opettajia tarjoamaan opiskelijoilleen ajankohtaista ja motivoivaa opetusta. Matkan järjestää Mediatekniikan opettajat ry, ja matkaan osallistuu opettajia oppilaitoksista Gradia, Stadin AO, TAI ja Tredu.

Tavoitteet:

  1. Uuden osaamisen hankinta mediatekniikasta (printtimedia) sekä sen dokumentointi ja välittäminen koulutustuotteina tuleville media-alan koulutuksessa oleville toisen asteen ammattilaisille, perus- ja täydennyskoulutettaville nuorille ja aikuisille.
  2. Uusien tekniikoiden, sovellutuksien ja niiden osaamisien hyödyntäminen oppilaitoskohtaisien tutkinnon osien suunnittelussa ja toteuttamisessa.
  3. Uuden tiedon hyödyntäminen työelämäyhteistyössä sekä koulutusyhteistyössä muiden saman- ja eriasteisten koulutusorganisaatioiden kanssa.