25.4.2024

Anne Mölsälle 1 209 euroa matka-apurahaa

Media-alan tutkimussäätiö myönsi 9.4.2024 pitämässään kokouksessa Anne Mölsälle 1 209 euroa matka-apurahaa hankkeelle ”Osallistuminen konferenssiin ’Digitality and the Public Sphere: Literature, Mediality, Practice'”.

Mölsä osallistuu kansainväliseen tieteelliseen konferenssiin “Digitality and the Public Sphere: Literature, Mediality, Practice”. Konferenssi järjestetään Saksan Baijerissa FAU Erlangen-Nürnberg -yliopistossa, ja se kokoaa yhteen tutkijoita, joita kiinnostavat kirjallisuuden, julkisuuksien ja digitalisaation leikkauspisteet. Konferenssissa hän esittelee suomalaisen kaunokirjallisuuden kustantajien työkulttuuria käsittelevän väitöskirjatyönsä ensimmäisiä tuloksia, jotka pohjautuvat syksyllä 2023 ja keväällä 2024 kerättyyn kustantamoiden työntekijöiden haastattelu- ja havainnointiaineistoon. Esitelmässä hän tarkastelee suomalaista kaunokirjallisuuden kustannusalaa professionalismin ja ammatillisen etiikan käsitteiden kautta.

Konferenssi on harvinainen mahdollisuus verkostoitua ja keskustella muiden tutkijoiden kanssa tarkasti rajatulla tutkimusalalla. Saksalainen tiedekustantamo J.B. Metzler myös julkaisee konferenssipaperit.