11.11.2015

Think Ink -innovaatiokilpailu käynnistyi – jaossa 140 000 euron palkinnot

Think Ink palkitsee voittajan ja enintään viisi muuta yhteensä 140 000 euron palkinnoin. Pääpalkinto on 80 000 euroa. Haku avoimeen kilpailuun päättyy helmikuun 28. päivä 2016.

ReThink Ink – Mullista mainonta -teema haastaa eri tahot kehittämään monipuolisempia, myyvempiä ja tehokkaampia ratkaisuja mainostajille. Suomalaisella medialla on yleisöt, osallistujalla on idea.

– Mediamainonta on vähentynyt ja median tilaajamäärät ovat pienentyneet. Kansainväliset kilpailijat ja omien kanavien kehittäminen vievät ison osan mainostajien budjeteista. Kilpailu on kovaa eikä mainonta varmasti ole valmis. Uusia ajatuksia ja ideoita tarvitaan. Sisältömarkkinointi kasvaa ja on etenkin startupeille varteenotettava asiakasdialogin kehittämisen muoto. Think Ink -kilpailu tarjoaa hyvän alustan idean eteenpäin viemiseksi ja vaikkapa oman yrityksen perustamiseksi. Säätiön rahallisella tuella ja sparrauksella pääsee alkuun ja saa idealleen myönteistä julkisuutta, Think Ink 2016 -kilpailun tuomariston puheenjohtaja Timo Ketonen sanoo.

Ensimmäisen vaiheen hakuaika päättyy 28.2.2016 ja voittaja valitaan syksyllä 2016. Toiseen vaiheeseen tuomaristo valitsee 5–10 parasta ideaa, joiden jatkokehitystä säätiö tukee. Palkintojen yhteissumma on 140 000 euroa, joka on tarkoitettu kehitysrahaksi ideoiden toteuttamiseksi.

Tänään käynnistynyt Think Ink -kilpailu järjestettiin viimeksi 2014.

– Silloin Think Ink -kilpailun voitti Linda Liukas Hello Ruby -konseptillaan, jossa opetetaan lapset tuntemaan tietokoneita ja koodausta leikillisin keinoin. Hello Ruby -kirja on julkaistu Suomessa, USA:ssa ja Ruotsissa ja oikeudet myyty kuuteen muuhun maahan. Myös muut ovat menestyneet, muun muassa Tailorframe, joka on päässyt uudella valokuvauskonseptillaan kansainvälisille markkinoille, Viestintäalan tutkimussäätiön asiamies Helene Juhola kertoo.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii säätiön hallituksen jäsen Timo Ketonen (Aboa-Advest Oy) ja muina jäseninä Taneli Tikka (Tieto), Juhana Tikka (Kaakon Viestintä), Tuula Kallio (Dagmar), Mia Ropponen (Kesko) ja säätiön asiamies Helene Juhola (Media-alan tutkimussäätiö).

Kilpailuun voivat osallistua yksittäiset henkilöt, ryhmät, järjestöt ja yritykset Suomessa.