12.11.2014

Think INK 2014 -innovaatiokilpailun voittajalta ratkaisu leikilliseen ohjelmoinnin opetukseen

Viestintäalan tutkimussäätiön Think INK -kilpailun kolme voittajaa on valittu. 70 000 euron pääpalkinnon on voittanut lasten kirjasta ja mobiilisovelluksista koostuva Hello Ruby -konsepti.

Hello Ruby tarjoaa leikillisen matkan lasten maailmaan, ohjelmointiin ja tietokoneisiin. Kokonaisuus koostuu lasten kirjasta ja siihen yhdistetyistä mobiilisovelluksista, joissa lapset voivat käyttää omaa uteliaisuuttaan ja luovuuttaan.

”Tavoitteeni on tehdä Hello Rubystä maailman paras esikoulubrandi tietokoneopetukseen”

, sanoo pääpalkinnon voittaja Linda Liukas.

Kilpailun raadin puheenjohtaja Matti Uuttu näkee konseptissa runsaasti kansainvälistymispotentiaalia.

”Hello Rubylla on mahdollisuudet valloittaa maailmaa, ja siinä se onkin jo hyvässä vauhdissa. Kirjalla on jo kustannussopimukset USA:ssa ja Suomessa”, Uuttu perustelee.

Think INK -kilpailun toisen palkinnon, arvoltaan 20 000 euroa, sai Flipside. Flipside on uudenlainen yhteiskunnalliseen journalismiin keskittyvä applikaatio, joka altistaa käyttäjän uusille ajatuksille tuomalla yhteen älykkäästi kuratoitua sisältöä polttavista aiheista monesta eri näkökulmasta.

Kolmas palkinto, 10 000 euroa, myönnettiin Tailorframe-konseptille. Tailorframe on ainutlaatuinen valokuvauskonsepti, joka mahdollistaa mainoskuvalaatuisten muotokuvien toteuttamisen kuvauksesta asiakkaan käytettäväksi muutamissa sekunneissa.

Toista kertaa järjestettyyn media- ja painoalan Think INK -innovaatiokilpailuun tuli yhteensä 49 kilpailutyötä. Kilpailun kolmelle parhaalle työlle myönnetyt palkintorahat on tarkoitettu ideoiden jatkokehittämiseen.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi Matti Uuttu (Otavan Kirjapano) ja muina jäseninä Asmo Halinen (Fonecta), Jussi Lystimäki (Schibsted Classified Media Finland), Taneli Tikka (TLD Registry, Ltd., Wunderkraut, The Pop-Up Company) ja Viestintäalan tutkimussäätiön edustajana säätiön asiamies Helene Juhola (Viestinnän Keskusliitto).