4.5.2020

Stipendikilpailussa haetaan media-alan opinnäytetöitä ja näyttötöitä

Media-alan opiskelija, oppilas ja vastavalmistunut – saitko juuri valmiiksi media-alaan liittyvän opinnäytetyön? Media-alan tutkimussäätiö jakaa stipendikilpailussa yhteensä enintään 10 000 euron arvosta stipendejä tuoreille, kiinnostaville korkeakoulujen ja ammattikoulujen opinnäytetöille. 

Opinnäytetyön aiheen tulee liittyä säätiön tarkoitukseen edistää painetun ja sähköisen sekä sisältölähtöisen digitaalisen median ja niihin läheisesti liittyvien toimintojen kilpailukykyä tukemalla liiketoiminnan ja teknologioiden tutkimus-, kehitys ja innovaatiotyötä, koulutusta sekä osaamisen kehittämistä ja mediaan liittyvien tarpeiden ymmärtämistä. 

Ohjeet korkeakoulujen opinnäytetöille

Kilpailu on kaksivaiheinen: 

1) Hae mukaan sähköisen apurahajärjestelmän kautta hakemalla henkilökohtaista apurahaa.

Täytä vain hakemuksen ensimmäinen sivu. Lisää hakulomakkeeseen otsikon eteen ”STIPENDIKILPAILU”. Kerro tiivistelmän yhteydessä opinnäytetyösi saama arvosana ja työsi ohjaajan nimi. Lisää myös linkki julkaistuun työhön tai lisää työ liitteeksi. Budjetiksi määritä kilpailun pääpalkinnon summa, eli 1500 euroa. Järjestelmä vaatii summan lisäämistä ennen etenemistä liitteisiin. Liitteet ovat pakollisia, mutta niihin riittää saman tyhjän dokumentin liittäminen. Lähipiirikysymykseen tulee myös vastata uuden säätiölain mukaisesti. 

Hakuaikaa on 15.6.2020 klo 12 asti. Parhaat opinnäytetyöt valitaan jatkoon. Valinnassa painotetaan tiivistelmää sekä opinnäytetyön aiheen soveltumista säätiön tarkoituksen toteuttamiseen. Jatkoon päässeille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse. 

2) Jatkoon päässeiden opinnäytetyöntekijöiden tulee kirjoittaa 500–700 sanan (n. 2–3 liuskan) mittainen blogimuotoinen teksti opinnäytetyönsä tuloksista. Aikaa on 5.8.2020 klo 23:55 asti. Mieti tekstiä kirjoittaessasi erityisesti, miten esittelisit tutkimuksesi aiheesta ensi kertaa kuulevalle henkilölle. Blogitekstit voidaan julkaista säätiön nettisivuilla. 

Jatkoon valituista opinnäytetöistä palkitaan parhaat seuraavalla tavalla: 

  • ensimmäiselle 1500  
  • toiselle 1250  
  • kolmannelle 1000  
  • neljännelle 750 € 
  • ja lisäksi neljälle 500 € 

Ohjeet ammattikoulujen opinnäytetöille 

Kilpailu on yksivaiheinen: 

1) Hae mukaan sähköisen apurahajärjestelmän kautta hakemalla henkilökohtaista apurahaa. Hakea voi oppilas itse tai opettaja oppilaan puolesta. 

Täytä vain hakemuksen ensimmäinen sivu. Lisää hakulomakkeeseen otsikon eteen ”AMMATTIKOULU STIPENDIKILPAILU”. Kerro tiivistelmän yhteydessä opinnäytetyön, näyttötyön tai muun vastaavan työn saama arvosana ja työn ohjaajan nimi. Lisää myös linkki julkaistuun työhön tai lisää työ liitteeksi. Budjetiksi määritä kilpailun pääpalkinnon summa, eli 1000 euroa. Järjestelmä vaatii summan lisäämistä ennen etenemistä liitteisiin. Liitteet ovat pakollisia, mutta niihin riittää saman tyhjän dokumentin liittäminen. Lähipiirikysymykseen tulee myös vastata uuden säätiölain mukaisesti. 

Hakuaikaa on 15.6.2020 klo 12 asti. Parhaat työt palkitaan. Valinnassa painotetaan tiivistelmää sekä työn aiheen soveltumista säätiön tarkoituksen toteuttamiseen. Palkittujen töiden tiivistelmät voidaan julkaista säätiön nettisivuilla.

Parhaat palkitaan seuraavalla tavalla: 

  • ensimmäiselle 1000 € 
  • toiselle 750 € 
  • kolmannelle 500€ 
  • neljännelle 250 € 
  • ja lisäksi neljälle 250 € 

 

Kilpailuun voi osallistua kevään 2019–kesän 2020 aikana valmistunut ja media-alaan liittyvästä opinnäytetyöstä, näyttötyöstä tai vastaavasta työstä arvosanan saanut. 

Haku tapahtuu sähköisen apurahajärjestelmän kautta osoitteessa https://vts.apurahat.net/. Hakuaikaa on 15.6.2020 klo 12 astiToinen vaihe korkeakouluopiskelijoille on käynnissä 5.8.2020 klo 23:55 asti. Stipendien saajat julkistetaan syksyllä. 

Palkituilla on myös mahdollisuus osallistua tutkimussäätiön syksyllä järjestettävään stipendiseminaariin, jossa on mahdollisuus esitellä oman työnsä tuloksia. Palkittuja tiedotetaan stipendiseminaarista myöhemmin. 

 

Lisätietoa kilpailusta voi kysyä sähköpostitse noora.alanne@mediaalansaatio.fi ja sofia.tikanmaki@mediaalansaatio.fi.