7.6.2019

Lasten lehtikone – mediakasvatusväline varhaiskasvatukseen

Lasten lehtikone on Aikakausmedian toteuttama alle kouluikäisille suunnattu maksuton ohjelma mediakasvatusta varten. Lasten lehtikone on osa monimediaista oppimateriaalisarjaa, jonka kaikki osat on suunniteltu varhaiskasvatussuunnitelmaan nojaten.

Aikakausmedian toteuttama Lasten lehtikone -ohjelma tarjoaa alle kouluikäisille lapsille mahdollisuuden kokeilla lehdentekoa. Lehtikoneessa on erilaisia aukeamapohjia, joiden avulla lehden tekeminen on helppoa. Lehtikone on suunniteltu yksinkertaiseksi, jotta se on sopiva niukatkin mediataidot omaaville aikuisille sekä alle kouluikäisille lapsille.

Tarkoituksena on, että lapset tuottavat kaiken sisällön, kun taas aikuinen kokoaa lehden. Tavoitteena on tuottaa printtilehti. Valmis lehti voidaan tulostaa tai toimittaa koteihin sähköisesti.

Lasten lehtikone on osa Aikakausmedian varhaiskasvatuksen oppimateriaalisarjaa, johon kuuluu lehtikoneen lisäksi harjoituslehtinen sekä laulu. Harjoituslehtinen toimii Lasten lehtikoneen käytön tukena opettaen lapsille muun muassa aikakauslehdistä, tarinallistamisesta sekä mielipiteen ilmaisusta. Tähän mennessä Lasten lehtikone on tavoittanut noin tuhat varhaiskasvattajaa päiväkotiryhmineen.

Lue koko raportti täältä.

Lue lisää oppimateriaaleista.

Lasten lehtikone -projektin tavoitteena oli mm. varhaiskasvatuksen mediakasvatuksen helpottaminen, lasten kannustaminen sisällöntuotantoon sekä digitaalisten median opettaminen. Kesän 2019 aikana lehtikonetta tullaan vielä päivittämään varhaiskasvattajilta saadun palautteen avulla.