7.10.2016

Tampereen yliopisto: The Rise of Entrepreneurial Journalism -seminaari 6.-7.12.2016

Viestintäalan tutkimussäätiö myönsi Tampereen yliopiston, Viestinnän, median ja teatterin yksikölle 5 900 euron tutkimustuen hankkeelle ”The Rise of Entrepreneurial Journalism -seminaari 6.-7.12.2016”.

Tiivistelmä:

The Rise of Entrepreneurial Journalism -seminaari kutsuu yhteen uusia eurooppalaisia journalismiyrityksiä ja kokeilevien julkaisumuotojen tekijöitä, mediamarkkinoiden tutkijoita, toimittajia, kotimaisten rahoituskanavien tuntijoita ja journalismin opiskelijoita. Englanninkielinen tapahtuma käsittelee journalismin uusia bisnesmalleja.

7.12. Tampereella järjestettävän seminaarin ensimmäinen tavoite on tuoda yhteen erilaisten toimijoiden näkemyksiä siitä, millaisilla sisällöillä ja rahoitusmalleilla uudet journalismiyritykset näyttävät menestyvän tämänhetkisillä markkinoilla – ja mitä epäonnistumisista voidaan oppia. Tutkijat, upouudet julkaisut, pidempään toimineiden startupien perustajat sekä rahoittajat näkevät erilaisia signaaleja. Yhteistyöllä vahvistetaan
kaikkien osapuolten kykyä ennakoida tulevien vuosien kehitystä.

Toinen tavoite on mediayrittäjyyden rehellinen, innostava ja konkreettinen esitteleminen journalistiikan opiskelijoille sekä mahdollisuus tutustua mahdollisiin tuleviin kollegoihin ja rahoittajiin. Seminaariin osallistuminen lasketaan opintosuoritukseksi Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa.

Kolmas tavoite liittyy journalistiseen yhteistyöhön ja verkostoitumiseen. Seminaarin puhujat kutsutaan yhteiseen tapaamiseen jo itsenäisyyspäivän iltana, ja lisätapaamisia järjestetään vieraiden toiveiden mukaan.

Yhteyshenkilö:

  • Nikkanen Hanna, journalistiikan vierailijaprofessori
  • Tampereen yliopisto, Viestinnän, median ja teatterin yksikkö
  • hanna.nikkanen@uta.fi