13.2.2019

Selaamon ylläpito ja kirja-arvostelumedian kehittäminen sovelluksen sisään

Selaamo on mobiilisovellus, joka on suunniteltu ratkaisemaan kirjojen kierrättämisen ongelma sekä rikastamaan tavallisten ihmisten lukukokemusta aivan uusilla tavoilla. Selaamon myötä kodin kirjahyllyn voi muuttaa ”minidivariksi”, josta muut lukemisen ystävät voivat helposti löytää ja ostaa kirjoja. Lisäksi Selaamo pyrkii tekemään lukijan paikallisuudesta kirjakokemuksen kannalta merkityksellisen aivan uudella tavalla.

Tavoitteena olisi rakentaa Selaamon paikallista ulottuvuutta tukeva kirja-arvostelumedia sovelluksen sisälle. Suomessa on paljon aktiivisia bookstagrammaajia, kirjapodcasteja ja ihan perinteisiä kirjablogeja, mutta nämä alustat ja yhteisöt ovat aika siiloutuneita ja toistaiseksi vain pienen harrastajaporukan keskinäisiä yhteisöjä.

Haluaisimme luoda uuden lyhytformaatti kirja-arvostelumedian Selaamoon, jonka kautta paikalliset kirjallisuuden harrastajat voisivat saada lisää lukijoita/kuuntelijoita sisällölleen Selaamon kautta. Selaamo voisi myös tuottaa jatkuvasti päivittyvää kuratointia, suomalaisten lukijoiden iloksi, suoraan sovelluksesta.

Eli siis sen lisäksi, että Selaamon käyttäjillä olisi pääsy maailman suurimpaan kirjavarantoon (tavallisten ihmisten kirjahyllyihin), Selaamosta saisi myös uusia lukuideoita.

Lisätietoja: Aleksi Immonen