20.2.2019

The Hawaii International Conference on Systems Sciences – matkaraportti

Maria Törhönen osallistui Media-alan tutkimussäätiön tuella HICSS-konferenssiin tammikuussa 2019. Hän esitteli konferenssissa suoratoistopalveluja ja striimausta käsittelevän artikkelinsa.

Törhönen osallistui HICSS-konferenssiin ensimmäistä kertaa. Konferenssi on Hawajin yliopiston järjestämä informaatioteknologian tutkimukseen keskittyvä konferenssi, johon osallistuu vuosittain tuhansia alan tutkijoita ympäri maailmaa. Törhösen konferenssissa esittelemä artikkeli “Play, Playbour or Labour? The relationships between perception of occupational activity and productivity among YouTubers and streamers” oli osa Live Streaming Services-miniträkkiä, joka koostui neljästä, suoratoistopalveluita ja striimausta käsittelevästä artikkelista.

Törhöselle konferenssi oli varsin antoisa. Se tarjosi erinomaiset mahdollisuudet verkostoitua alan parhaiden tutkijoiden kanssa ja löytää uusia kansainvälisiä yhteistyökumppaneita. Pelitutkimuksen ja pelillistämisen miniträkit tarjosivat useita Törhösen väitöskirjan aiheeseen liittyviä, tieteellisesti kiinnostavia esityksiä. Väitöskirjatyön kannalta konferenssi osoittautuikin erityisen hyödylliseksi ja avartavaksi.

Lue konferenssissa julkaistu artikkeli täältä.

Lue koko matkaraportti täältä.

Maria Törhönen tekee parhaillaan väitöskirjaansa videosisällön tuotannosta (tubettamisesta ja striimauksesta) Media-alan tutkimussäätiön tuella Tampereen yliopistolla, Gamification Group-tutkimusryhmässä.