17.1.2019

Poikkitieteellistä tutkimusta ja innovaatioita – International Journal of Press and Politics 2018 -konferenssi

Kirsi Cheas osallistui Media-alan tutkimussäätiön matka-apurahan tukemana neljättä kertaa järjestettyyn International Journal of Press and Politics (IJPP) -konferenssiin.

IJPP on kohtaamispaikka tutkijoille, jotka tekevät vertailevaa, kansainvälistä tutkimusta poliittista viestintää muokkaavista järjestelmistä ja yhteisöistä. Vuoden 2018 konferenssi järjestettiin Oxfordin yliopistossa Iso-Britanniassa. ”Olin ainoa suomalainen osallistuja konferenssissa”, Cheas kertoo.

Cheas esitteli konferenssissa paperinsa, joka vertaili amerikkalaisia ja suomalaisia ulkomaanuutisia. ”Paperini valotti erilaisia tapoja, joilla näkökulmia voi järjestellä. Paperini käsitteli myös erilaisia yritysmalleja, jotka muokkaavat mediasisältöjä Yhdysvalloissa ja Suomessa.”

Media-alan tutkimussäätiön yksi tavoitteista on edistää innovaatioita, ja siksi myös Cheasin tavoitteena konferenssimatkallaan oli tutustua siihen, kuinka IJPP-konferenssissa edistetään innovaatioita. ”Olin erityisesti innoissani IJPP:n omistautumisesta innovaatioille ja poikkitieteellisyydelle”, Cheas kertoo.

Monien tutkijoiden esityksissä oli myös käytännöllistä ulottuvuutta, ja samalla ne avasivat toimittajien työn mahdollisuuksia ja rajoitteita eri alueilla. ”IJPP-konferenssi onnistui siinä, että se altisti eri lähtökohdista tulevia tutkijoita toistensa töille sekä tuki vuorovaikutusta ja yhteistä oppimista tutkijoiden välillä.”

Lue koko matkaraportti täältä.

Kirsi Cheas väitteli Helsingin yliopistosta tammikuussa 2018 vertaillen näkökulmien laajuutta ja moninaisuutta suomalaisissa ja yhdysvaltalaisissa Globaaliin Etelään liittyvissä ulkomaanuutisissa. Hän toimii parhaillaan tutkijatohtorina Turun yliopiston John Morton Center for North American Studiesissa. Hän on osana hanketta, joka vertailee yhdysvaltalaisia ja suomalaisia kouluampumisiin liittyviä uutisia.