16.9.2022

Messumatkalta näkökulmia painoviestinnän opetukseen

Painoviestinnän opettajat ry osallistui FESPA Global Print Expoon kesäkuussa 2022. Matkasta jäi käteen uusi näkemyksiä ja ideoita koulutuksen kehittämiseen.

Painoviestinnän opettajat ry osallistui Saksassa pidettyyn FESPA Global Print Expoon kesäkuussa 2022. Tapahtuma on Euroopan johtava silkki- ja digipainamisen, suurkuvatulostuksen ja tekstiilipainon tapahtuma.

Matkan tavoitteena oli tutustua uusin tai oppilaitoksissa mahdollisesti uusittaviin digipaino- ja suurkuvatulostimiin.

Päällimmäisenä tapahtumasta jäi mieleen laitteiden suurentuneet koot, tuotantonopeudet ja ympäristöystävällisyys. Suurten tulostimien myötä esillä oli myös erittäin suuria tasoleikkureita.

Messumatka antoi uusia näkemyksiä siitä, mihin suuntaa koulutusta tulisi kehittää. Koulumaailmassa haasteena on se, että investointeja tehdään harvoin ja siitä huolimatta pitää pystyä tarjoamaan ajantasaista koulutusta. On tärkeää nähdä se, mikä uusissa tekniikoissa on oleellista opiskelun kannalta. Toisaalta opetusta ohjaa myös opetussuunnitelmat ja työelämän tarpeet.

Matka tarjosi näkökulmia siihen, millaisia hankintoja oppilaitoksiin kannattaisi seuraavaksi tehdä ja mitkä hankinnat auttaisivat toteuttamaan opetusta laadukkaasti ja ajantasaisesti jatkossa.

Matka oli hyödyllinen opetuksen kehittämisen kannalta. Alan tulevaisuus näyttää koulutuksen näkökulmasta hyvältä.

 

Lue koko matkaraportti (pdf)

Media-alan tutkimussäätiön myönsi Painoviestinnän opettajat ry:lle matka-apurahan messumatkalle.