16.2.2016

Haplab

HapLab on kosketusnäyttöisille laitteille julkaisemisen ja sähköisen lukemisen asiantuntemuskeskus Aalto-yliopiston Media Factoryssä.

Sen toisena toimintavuonna kehitettiin edelleen arviointimenetelmiä, julkaistiin metodia tukeva pedagoginen sovellus, toteutettiin kursseja ja tehtiin yritysyhteistyötä. Suurin ponnistus oli kirjan sähköistymistä koskevan väitöstyön loppuun saattaminen.

Kosketusnäytöille suunnittelu vaatii erilaisen lähestymistavan kuin webbisivu. Next Media -ohjelmassa Aalto Yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu kehitti menetelmän parantaa uusien digitallisten julkaisujen visuaalisuutta ja käytettävyyttä. Uusi, erityisesti tablettijulkaisemiseen kehitetty heuristinen menetelmä on hyödyllinen työkalu hyvien käytäntöjen soveltamiseen, joilla voidaan parantaa laatua ja vähentää epävarmuutta suunnitteluvaiheessa sekä parantaa käyttökokemusta.

Harri Heikkilä, +358 400 214724, harri.heikkila@aalto.fi

These new deliverables will finalize the project within the Aalto University:

  • The HapLab report II is available here in English, and here in Finnish.
  • The eTextbook research has been published in English as a shortened version, available here, the Finnish version (from 2015) is here.
  • The pedagogic HapLab app has now reached the Apple Store.
  • Available here for iPhone, (sorry no tablet nor Android version).