21.3.2015

HapLab – kosketusnäyttöisille laitteille suunnittelun asiantuntemuskeskus

Aalto Yliopiston taiteen ja suunnittelun korkeakoulun median laitokselle myönnettiin 40 800 euron tutkimustuki hanketta varten.

1) Syntyy toimintayksikkö, joka toimii suomalaista mediaa nykyisessä digitaalisessa siirtymässä hyödyntävänä kehittymisväylänä graafikoille. Hablab on tulevaisuudessa itse itsensä rahoittava palveluyksikkö, joka tarjoaa tutkimus- ja kehittämispalveluja media-alalle. Se uudistaa toimialaa. Yksikkö tarjoaa arviointia, testausta ja kehittämistukipalveluja. Se koostuu laboratorio-osasta ja vakituisesta käyttäjäpaneelista. Ensi vuonna siihen liitetään VLOG videoympäristö, jossa osallistujat voivat jakaa kehitystyönsä tehokkaammin koko yrityksen sisällä.

2) Tuotetaan uutta tietoa. Next Mediassa kehitetty kosketusnäyttöisille laitteille suunnittelun heuristiikka kehittyy työkaluksi mobiililaitteille suunnittelussa.

3) Helpotetaan tiedon siirtymistä käytäntöön. Julkaistaan Haplab-mobiiliohjelmisto, joka helpottaa kosketusnäyttöisille laitteille tehtävän suunnittelun arviointia. Ohjelmisto toteutetaan natiivina appina Neonto Studiolla Neonto Incin avustamana ja se toimi kahdella tasolla: sen avulla voidaan tutustua kosketusnäyttöisille laitteille suunnittelun hyviin käytäntöihin, mutta sitä voidaan käyttää itse arvioinnin apuvälineenä.