1.6.2018

Myönnettiin Metropolian ammattikorkeakoululle tutkimustuki hankkeelle ”Graafisen tekniikan sivuainekokonaisuuden ja kansainvälisen ohjelman rakentaminen”

Kehityshanke pyrkii säilyttämään tulevaisuuden painoalan insinööriosaamisen Suomessa ja kehittämään graafisen tekniikan korkeakoulutusta.

Hankkeen avulla lisätään alan houkuttelevuutta ja perustetaan graafisen tekniikan valinnainen sivuaine osaksi Metropolian mediatekniikan opintopolkua. Hankkeeseen liittyy esiselvitys alan insinöörien tulevaisuuden osaamistarpeista.

Kehityshanke pyrkii säilyttämään tulevaisuuden painoalan insinööriosaamisen Suomessa ja kehittämään graafisen tekniikan korkeakoulutusta. Hankkeen avulla lisätään alan houkuttelevuutta ja perustetaan graafisen tekniikan valinnainen sivuaine osaksi Metropolian mediatekniikan opintopolkua. Hankkeeseen liittyy esiselvitys alan insinöörien tulevaisuuden osaamistarpeista. Hanke vahvistaa alan insinöörikoulutuksen kansainvälisyyttä luomalla yhteistyöohjelman alan eurooppalaisten edelläkävijäyritysten ja korkeakoulujen välille (erityisesti Saksassa).

Hanke koostuu seuraavista vaiheista: esiselvityksen suunnittelu ja toteutus, hankkeen projektoiminen, sivuainekokonaisuuden suunnittelu yhteiskehittelynä alan toimijoiden ja mediatekniikan opiskelijoiden kanssa, sivuainekokonaisuuden tarjoaminen ja kehittäminen, opintomatkan järjestäminen Saksaan motivaation ja kansainvälisen verkostoitumisen lisäämiseksi, hankkeen arviointiseminaari ja visuaalisesti näyttävä (painettu), tutkimusta ja käytäntöä yhdistävä loppuraportti.

Hankkeessa sekä säilyy että syntyy uutta graafisen tekniikan osaamista ja teknologioiden soveltamisosaamista. Sivuaineeseen liitetään uusia opintojaksoja ja laajennuksia mm. painoprosessien integroinnin, automatisoinnin, laadunhallinnan ja älypainamisen osalta.