2.5.2023

Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailu avattu – jaossa 8000 euroa media-alan opinnäytetöille

Media-alan tutkimussäätiö jakaa vuoden 2023 stipendikilpailussa stipendejä yhteensä 8000 eurolla tuoreille korkeakoulujen opinnäytetöille.

Opinnäytetyön aiheen on liityttävä säätiön tarkoitukseen, joka on: Edistää painetun ja sähköisen sekä sisältölähtöisen digitaalisen median ja niihin läheisesti liittyvien toimintojen kilpailukykyä tukemalla liiketoiminnan ja teknologioiden tutkimus-, kehitys ja innovaatiotyötä, koulutusta sekä osaamisen kehittämistä ja mediaan liittyvien tarpeiden ymmärtämistä.

Stipendit jaetaan kolmessa kategoriassa: maisterintutkielmille, kandidaatintutkielmille sekä ammattikorkeakoulujen opinnäytetöille (mukaan lukien YAMK-opinnäytetyöt). Jokaisessa kategoriassa palkitaan kolme opinnäytetyötä seuraavasti:

maisterintutkielmille kandidaatintutkielmille AMK-opinnäytetöille
1. 2000 € 1100 € 1100 €
2. 1000 € 750 € 750 €
3. 500 € 400 € 400 €

 

Kilpailuun voi osallistua kevään 2022 – kesän 2023 aikana media-alaan ja säätiön tarkoitukseen liittyvästä opinnäytetyöstä arvosanan saanut henkilö.

Hakeminen

1) Hakemus tehdään säätiön sähköisen apurahajärjestelmän kautta.

  • Täytä vain hakemuksen ensimmäinen sivu.
  • Lisää haun otsikon eteen ”STIPENDIKILPAILU” sekä kategoria, johon työsi kuuluu (kandi/maisteri/(y)amk).
  • Kerro tiivistelmän yhteydessä opinnäytetyösi saama arvosana ja työsi ohjaajan nimi. Lisää myös linkki julkaistuun työhön tai lisää se hakemuksen liitteeksi. (Liitteet ovat pakollisia, mutta niihin voi lisätä tyhjän dokumentin, jos olet linkittänyt työsi.)
  • Määritä budjetiksi hakulomakkeella kilpailun pääpalkinnon summa.
  • Vastaa myös lähipiirikysymykseen.

Hakuaika päättyy maanantaina 12.6.2023. Parhaat opinnäytetyöt valitaan jatkoon. Valinnassa painotetaan tiivistelmää sekä opinnäytetyön aiheen soveltumista säätiön tarkoituksen toteuttamiseen. Jatkoon päässeille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse kesäkuun loppuun mennessä.

2) Jatkoon päässeitä pyydetään kirjoittamaan 500–700 sanan (noin 2–3 liuskan) mittainen blogimuotoinen teksti oman opinnäytetyön tuloksista. Aikaa on perjantaihin 11.8.2023 klo 12.00 asti. Mieti tekstiä kirjoittaessasi erityisesti, miten esittelisit tutkimuksesi aiheesta ensi kertaa kuulevalle henkilölle.

Stipendien saajat julkistetaan syksyllä. Palkittujen ja jatkoon päässeiden blogitekstejä julkaistaan säätiön nettisivuilla syksyn aikana. Säätiön nettisivuilla voit tutustua myös aiemmin julkaistuihin blogiteksteihin.

Palkituilla on myös mahdollisuus osallistua tutkimussäätiön loppuvuodesta mahdollisesti järjestettävään stipendiseminaariin, jossa pääsee esittelemään oman työnsä tuloksia muille stipendikilpailun palkituille. Seminaarista tiedotetaan myöhemmin.

 

Lisätietoja kilpailusta voi kysyä sähköpostitse: aapo.parviainen@mediaalansaatio.fi