6.5.2022

Media-alan tutkimussäätiön stipendikilpailu auki – jaossa 8000 euroa media-alan opinnäytetöille

Media-alan tutkimussäätiö jakaa vuoden 2022 stipendikilpailussa stipendejä yhteensä 8000 eurolla tuoreille korkeakoulujen opinnäytetöille.

Opinnäytetyön aiheen tulee liittyä säätiön tarkoitukseen, joka on edistää painetun ja sähköisen sekä sisältölähtöisen digitaalisen median ja niihin läheisesti liittyvien toimintojen kilpailukykyä tukemalla liiketoiminnan ja teknologioiden tutkimus-, kehitys ja innovaatiotyötä, koulutusta sekä osaamisen kehittämistä ja mediaan liittyvien tarpeiden ymmärtämistä.

Stipendit jaetaan kolmessa kategoriassa: maisterintutkielmille, kandidaatintutkielmille sekä ammattikorkeakoulujen opinnäytetöille (mukaan lukien YAMK-opinnäytetyöt). Jokaisessa kategoriassa palkitaan kolme opinnäytetyötä seuraavasti:

maisterintutkielmille kandidaatintutkielmille AMK-opinnäytetöille
1. 2000 € 1100 € 1100 €
2. 1000 € 750 € 750 €
3. 500 € 400 € 400 €

Kilpailuun voi osallistua kevään 2021–kesän 2022 aikana media-alaan liittyvästä opinnäytetyöstä arvosanan saanut.

Hakeminen

1) Hae mukaan sähköisen apurahajärjestelmän kautta.

Täytä vain hakemuksen ensimmäinen sivu. Lisää haun otsikon eteen ”STIPENDIKILPAILU” sekä kategoria, johon työsi kuuluu (kandi/maisteri/(y)amk). Kerro tiivistelmän yhteydessä opinnäytetyösi saama arvosana ja työsi ohjaajan nimi. Lisää myös linkki julkaistuun työhön tai työ liitteeksi. Määritä budjetiksi hakulomakkeella kilpailun pääpalkinnon summa. Liitteet ovat pakollisia, mutta niihin voi lisätä tyhjän dokumentin. Vastaa myös lähipiirikysymykseen.

Hakuaika päättyy keskiviikkona 15.6.2022. Parhaat opinnäytetyöt valitaan jatkoon. Valinnassa painotetaan tiivistelmää sekä opinnäytetyön aiheen soveltumista säätiön tarkoituksen toteuttamiseen. Jatkoon päässeille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse kesäkuun loppuun mennessä.

2) Jatkoon päässeiden opinnäytetyöntekijöiden tulee kirjoittaa 500–700 sanan (n. 2–3 liuskan) mittainen blogimuotoinen teksti opinnäytetyönsä tuloksista. Aikaa on 3.8.2022 klo 12 asti. Mieti tekstiä kirjoittaessasi erityisesti, miten esittelisit tutkimuksesi aiheesta ensi kertaa kuulevalle henkilölle. Jatkoon päässeiden blogitekstit julkaistaan säätiön nettisivuilla.

Stipendien saajat julkistetaan syksyllä.

Palkituilla on myös mahdollisuus osallistua tutkimussäätiön loppuvuodesta järjestettävään stipendiseminaariin, jossa pääsee esittelemään oman työnsä tuloksia muille stipendikilpailun palkituille. Palkittuja tiedotetaan stipendiseminaarista myöhemmin.

Lisätietoa kilpailusta voi kysyä sähköpostitse sofia.tikanmaki@mediaalansaatio.fi.

Katso aiempien vuosien stipendikilpailun palkitut sekä palkittujen blogitekstit vuodelta 2021, 2020 ja 2019.